Säsongens första hockeybomb.

Skellefteå föll mot italienska Bolzano i CHL.

– Vi är glada – Skellefteå är ett av de bästa lagen i Europa, sa Bolzanos finske coach Kai Suikkanen till Viasat.

Inför en euforisk hemmapublik gjorde Bolzano en heroisk match mot tilltänkta topplaget i CHL, Skellefteå.

Publiken sjöng i hallen hela matchen och det gav det italienska mästarlaget extra energi i den södra delen av Tyrolen.

För det behövdes. Skellefteå var det bättre laget, men stort hjärta och en passionerad vilja att offra sig över hela rinken gjorde matchen jämn.

Bolzano tog ledningen med 1–0 via Daniel Catenacci redan efter 38 sekunder och när sedan Michael Blunden gjorde 2–0 14 minuter senare kändes det som att de svenska gästerna satt kvar i någon gondol-vagn till arenan.

Nu kom Skellefteå igen, gjorde både 2–1 och 2–2 via Linus Lindström och Filip Berglund, men sedan gjorde Bolzano 3–2, Marco Insam.

En smått otrolig press och jakt på kvittering startade från Tommy Samuelssons mannar, men Leland Irving stod på huvudet gång på gång i det italienska målet.

Aaltonen kvitterade i slutskedet

Det höll dock inte under ordinarie matchtid för italienarna. Juhamatti Aaltonen fick till slut in 3–3 5:39 före slutsignalen för den sista perioden.

Förlängning och spel tre mot tre, som blev mållös, trots ett nytt massivt övertag av Skellefteå och skotten, totalt, skrevs till 46–20 till det svenska laget.

Hemmalaget fullbordade skrällen på straffarna där Alexander Petan blev den enda målskytten, trots att lagen hade fem straffar vardera.

Kai Suikkanen, tränare i Bolzano, var nöjd med utgången av matchen.

– Vi är glada, speciellt vid den här tiden på året där det vanligtvis finns mycket att jobba på. Skellefteå är ett av de bästa lagen i Europa och vi gör det bra, säger han och fortsätter.

– Vi kom till matchen och spelade bra defensivt under de första tio minuterna. Det är jag nöjd med.

Skellefteås tränare Tommy Samuelsson var inte lika nöjd med fredagskvällen i alperna.

– Vi hade problem vid starten och satte oss i en besvärlig situation. Vi visade på tålamod och jobbade långsamt på. Vi hade mycket puck och borde göra fler mål med det innehavet, sa Samuelsson.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se