Christopher Nihlstorp hade ingen lyckad dag i Färjestads mål.

Det var dukat för hockeyfest i Löfbergs Lila Arena.

Hockeyns dag, publiksuccé och formstarkt motstånd.

Det hela slutade med en överkörning – från Frölunda.

– Jag kan inte sätta fingret på vad det var, säger Färjestads tränare Niklas Czarnecki.

I Karlstad firades "Hockeyns dag" i dag, med presentation av det nya laget, knattematcher och – inte minst – European Trophy-match mellan Färjestad och Frölunda. Det innebar att hela 7 352 personer hade tagit sig till Löfbergs Lila Arena för att se European Trophy-matchen mot Frölunda.

Men det hjälpte inte hemmalaget Färjestad. Istället var det Frölunda som tycktes få extra energi av publiken. Redan efter 1.06 gav Magnus Kahnberg laget ledningen, och när matchuret stod på 6.04 ledde gästerna med 3–0. Med knappt tre minuter kvar av perioden hade Magnus Kahnberg med sitt andra mål för dagen snyggt gjort 4–0 till Frölunda och därmed mer eller mindre avgjort matchen.

– Vi spelar bra. Vi tar bra beslut och får ut pucken ur egen zon bra för för det mesta, sade Kahnberg efter perioden till Viasat.

”Ängsliga och tvivlande”

Lika nöjd var inte Färjestads tränare Niklas Czarnecki.

– Det var en olycklig situation på 1–0. Och så 2–0, sen blir vi ängsliga och tvivlande vid alla situationer i stort sett, analyserade han.

Efter den första perioden blev resten mer eller mindre en transportsträcka. Färjestad kunde visserligen reducera till 1–4 i slutet av den andra perioden, men närmare än så kom de aldrig.

Färjestad utslaget

Efter matchen tog Czarnecki på sig en del av ansvaret.

– Den här segheten kan jag ta på mig en del av, vi har tränat fruktansvärt hårt i veckan. Men vi ska klara av att spela bättre hockey trots det.

I och med förlusten är Färjestad utslaget ur European Trophy. Frölunda var sedan tidigare klart för slutspel.