Ombytta roller när Färjestad kvitterade

Publicerad 2016-03-19

Inte alls med från start senast.

I dag kom Färjestad ut och gjorde 3-0 redan i första perioden och kvitterade matchserien mot Luleå.

En matchserie som fortsätter plocka fram heta känslor.

Rond ett präglades av bök, stök och ett Färjestad som inte alls var med från start. Halvvägs in i den matchen stod det 3-0 till Luleå, ett försprång som också räckte till 1-0 i matcher.

I returen i Karlstad i dag var det omvända roller.

Mikael Johansson bromsade in 1-0 med skridskon, Rickard Wallin slog in 2-0 från nära håll och Joakim Nygård satte 3-0. Och då hade det bara gått dryga 16 minuter.

”För dåligt”

– Det är tre mål där vi har kontroll egentligen, det är för dåligt att agera så, konstaterade Joakim Fagervall i C More i första periodpausen.

Hans mannar såg piggare ut i andra akten men man kom inte närmare Färjestad förrän Lucas Wallmark reducerade till 1-3 sex minuter in i tredje perioden.

Joakim Fagervall chansade och tog ut Joel Lassinantti med 3,14 kvar men det slutade med att Joel Eriksson Ek punkterade matchen i öppen kasse med sitt 4-1-mål.

– Vi spelar riktigt bra idag, jag är bara glad att vi tog en seger, säger FBK-målvakten Justin Pogge.

”F*ucking kindergarten”

Och jo då, det blev både bök och stök i den här matchen också. Särskilt under den sista minuten när flera bråk uppstod. Jonathan Granström och Antti Tyrväinen gick en rond i sarghörnet samtidigt som Emil Sylvegård gick en verbal fajt med hela Färjestadsbåset och Jonathan Sigalet skickade upp en handske i ansiktet på Ole-Kristian Tollefsen.

Domaren Mikael Nord gjorde klart och tydligt vad han ansåg om gurglet i C Mores domarkamera:

– Come on boys, that's fucking kindergarten (Kom igen killar, det där är dagisnivå).