Färjestad vann – efter 15 magiska sekunder

Färjestad gjorde två mål på 15 sekunder hemma mot Rögle.

Lika många som gästerna gjorde på 60 minuter.

Och då blev det hemmaseger med 4–2.

Innan klockan slagit fem minuter gav Per Åslund hemmalaget ledningen.

Och bara 15 sekunder senare utökade Victor Ejdsell till 2–0.

Trots raketstarten tog sig Rögle tillbaka – det var likaläge i dryga två minuter av den sista perioden. Sedan växlade Färjestad upp på nytt.

Studsar tillbaka

Matchen slutade på samma sätt som den började – med mål av Per Åslund. Han satte 4–2 i tredje perioden och trots ett visst Rögletryck höll Karlstad-laget undan.

– Vi gör inte vår bästa men vi hittar en väg att vinna till slut. Så det är starkt, säger tvåmålskytten Åslund i TV4:s sändning.

Laget studsar alltså tillbaka från veckans 1–2-förlust mot Oskarshamn, och leder nu serien med fyra poäng ner till närmast jagande Skellefteå.

”Det räcker inte”

Albin Sundsvik gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade för skåningarna.

– Det är surt. Vi krigar stenhårt för att ta oss tillbaka med det räcker inte hela vägen, säger han.

I nästa omgång får Rögle ladda om mot Skellefteå. Samtidigt åker Färjestad till Luleå.