Succédebut av Luleås nyförvärv

Uppdaterad 2012-11-18 | Publicerad 2012-11-17

Wikegård om AIK-tränaren: Vad heter han, 'Klabbarparn?'

Efter förändringen på ledarsida imponerade AIK inledningsvis borta mot Luleå.

Men hemmalagets nyförvärv Mika Pyörälä spolierade bottenlagets nystart med kvitteringen till 2-2 och passningen till 3-2 i sin första match för Luleå.

Tungt för AIK som hyllades och glirades av experten Niklas Wikegård.

Efter kräftgången i inledningen av elitserien förändrade AIK i ledarstaben. Assisterande tränaren Anders Hultin fick gå och ledarteamet bantades ner till radarparet huvudtränaren Per-Erik Johnsson och assistenten Mats Lindgren.

Hyllades inledningsvis

En förändring som ledde till en klar spelförbättring i inledningen av matchen mot Luleå tyckte experten Niklas Wikegård.

– AIK ser riktigt, riktigt pigga ut. En rapphet och bestämdhet som är fantastisk från början. Det påminner om hur AIK agerade i slutspelet förra säsongen. De tar tid från Luleå och sätter press, sa Wikegård tidigt i matchen.

Experten kunde samtidigt, mitt i allt beröm, inte låta bli att skicka en passning till Per-Erik Johnsson.

– Det känns som de känner att ”nu är det vi”, Mats Lindgren och... vad heter han, 'Klabbarparn'? 'Perra' Johnsson. ”Vi känner varandra och nu är det inga hemligheter utan upp med allting”. Om inte ledartrion fungerar blir det för mycket energispill, säger Wikegård om AIK:s förvandling.

Pyörälä kvitterade

Förändringen verkade framförallt ha fått effekt på Broc Little som gjorde båda AIK:s mål till 2-1. Bägge i den första perioden. Men det skulle inte bli någon perfekt nystart för laget.

Istället fick Luleås stora förändring inför matchen det sista ordet under ordinarie speltid. Mika Pyörälä, hämtad inför matchen från KHL, kvitterade till 2-2 i slutminuterna till stort jubel från hemmafansen.

– Jag försöker då igång benen och hoppas att det kommer, sa finländaren efter en period.

Luleå ”stal” sedan även bonuspoängen efter Daniel Gunnarssons avgörande, på assist från Pavel Skrbek och Pyörälä, i förlängningen.