Luleå sänkta av tre tavlor

Publicerad 2011-03-31

”Det är avgörande”

Luleås dröm om ett SM-guld slocknade på hemmaplan i den sjätte semifinalen mot rivalen Skellefteå.

Stor syndabock blev målvakten Anders Nilsson som släppte tre enkla mål bakom sig i 3-4-förlusten.

– Nilsson är olycklig som släpper de här tre lösa puckarna på mål. Det är avgörande, säger experten Leif Boork i TV4 Sport.

Anders Nilsson har varit en av de stora anledningarna till Luleås framfart i SM-slutspelet. Men i den sjätte semifinalen fick 21-åringen en riktigt mardrömsstart.

”Det är dåligt”

Efter 6:26 släppte Nilsson den första enkla pucken under sin egen arm när Christian Söderström lyfte in 1-0 med en backhand. Knappt två minuter senare var det dags igen.

Den gången var det David Rundblad som hittade en ny öppen lucka bakom en Nilsson med ett nytt enkelt avslut.

– De två första ska han ha, det är dåligt, säger experten Petter Rönnquist i TV4 Sport.

Tungt slut

Experterna började spekulera i ett tidigt målvaktsbyte men Nilsson stod och spelade upp sig. Men sedan gjorde sig mardrömmen påmind igen.

Luleå hade spelat upp sig, kommit igen och ställningen var 3-3 i den tredje perioden. Halvvägs in i den skickade Tim Erixon iväg ett skott på chans.

Anders Nilsson skymdes lite av egna backen Janne Niinimaa men höstlövet såg inte så svårt ut.

– Den ser inte otagbar ut, säger Leif Boork.

Ett tungt slut på säsongen för Luleå och inte minst Anders Nilsson.

– Nilsson är olycklig som släpper de här tre lösa puckarna på mål. Det är avgörande när Andreas Hadelöv samtidigt gör de här räddningarna, säger Boork.