Urboms ”nolla” – värsta sviten i SHL

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

119 matcher – men inget mål.

Även om laget har problem med effektiviteten är Alexander Urbom ändå värst.

Han har aldrig gjort ett mål i SHL.

– Det är det sista jag tänker på, säger Djurgårdsbacken om sin nolla.

En av orsakerna bakom Djurgårdens svajiga säsong är förmodligen effektiviteten. Mot Färjestad senast nollades laget för sjunde (!) gången den här säsongen, men det är en annan nolla som sticker ut mer:

Alexander Urbom.

Även om 26-åringen i grunden är en defensiv backpjäs har han ändå tagit offensiva initiativ, skapat målchanser och missade bland annat ett i närmast öppet mål senast mot Färjestad.

Men det har varit stolpe ut för honom – hela SHL-karriären.

”Ville sig inte...”

På 119 matcher i Sveriges högsta serie har backen ännu inte lyckats spräcka målnollan vilket gör att hans måltorka är den värsta i ligan just nu.

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det. Tidigare, när jag spelat i Nordamerika och KHL, har jag gjort mål. Inte så många, men åtminstone ett eller två mål per säsong.

– Men det ville sig inte förra säsongen och i år har inte pucken trillat in heller, fortsätter Urbom.

Hoppas på ketchupeffekt

Under sina två senaste SHL-säsonger, i Skellefteå och Djurgården, har Urbom totalt avlossat 213 skott. 94 av dem har träffat mål och 119 puckar har antingen tagit på täckande spelare eller hamnat utanför målramen.

– Jag tänker inte på det. Om jag spelat powerplay, eller varit forward, hade det varit en annan sak, men att göra mål är inte min huvuduppgift.

– Men det kanske kommer en ketchupeffekt snart, tillägger Urbom.

Hur kommer du reagera då?

– Om jag ska vara ärlig är målen inget jag tänker på innan matcher. Det är det sista jag tänker på. Jag fokuserar på att spela ett bra backspel.

Kvällens matcher 19.00:

Luleå–Djurgården, Brynäs–Rögle, Malmö–Växjö, Färjestad–Karlskrona, Linköping–Örebro.

Publicerad:

LÄS VIDARE