Örebros hemmaform intakt efter straffdrama

Publicerad 2019-03-02

Örebros målvakt Jhonas Enroth blev matchhjälte. Arkivbild.

Örebros fantastiska form i Behrn arena håller i sig.

Segern 2–1 – efter straffdrama mot Växjö – innebär sjunde raka vinsten på hemmais.

Samtidigt fortsätter närkingarna att plocka viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Örebro har varit i strålande form på slutet och har häng på en slutspelsplats. Laget föll förvisso i torsdags borta mot Frölunda, men hade radat upp fem trepoängare i följd innan dess.

Och på lördagseftermiddagen var alltså närkingarna på vinnarspåret igen då publiken i en nästintill slutsåld Behrn arena kunde jubla över sjunde raka hemmasegern mot ett av seriens formstarkaste lag som inför mötet kommit upp i fyra raka trepoängare – Växjö.

Ebert spräckte nollan

Matchen började i ett högt tempo med mycket kamp - men första perioden förblev mållös. Knappt fyra minuter in i mittenperioden tryckte Nick Ebert in matchens första mål i tom bur från snäv vinkel efter en tilltrasslad situation framför gästernas målvakt Viktor Andrén. Örebros hårdskjutande poängback Nick Ebert gjorde därmed sitt elfte mål för säsongen och är i delad ledning i backarnas skytteliga i SHL.

– Det har inte varit mycket chanser idag, så det gäller att ta tillvara på lägena, sade Örebros Nick Ebert till C More.

Men drygt tio minuter efter Eberts fullträff kvitterade Växjöforwarden Kris Versteeg, även han från svår vinkel, förbi en överspelad Jhonas Enroth i hemmalagets bur.

– Det är en jämn match, med ett litet övertag för oss i andra perioden. Nu i tredje gäller det att orka behålla tålamodet, det är ju tredje matchen den här veckan, sade Örebros tränare Niklas Eriksson till C More inför den tredje perioden.

Enroth matchhjälte

Men precis som första blev också tredje perioden och förlängningen mållös. I straffläggningen klev målvakten Jhonas Enroth fram och även Marcus Weinstock och Patrik Virta som båda satte sina straffar blev hjältar i hemmalaget.

Örebro har bara tre poäng upp till slutspel med fem matcher kvar att spela – men avståndet kan drygas ut igen om Brynäs vinner mot Skellefteå senare på kvällen.

GÅ 2 FÖR 1 PÅ SHL: Stötta ditt lag! Max 2 biljetter per pluskund.