Cehlin satte två nya – och fick matchstraff

Publicerad 2015-12-30

Patrick Cehlin är inne i en sanslös poängform.

Mot HV71 gjorde han ytterligare två mål och är nu uppe i nio mål på sex matcher.

Avslutningen var däremot mindre snygg: Cehlin åkte på matchstraff efter att ha sagt något olämpligt till domaren.

Rögles Patrick Cehlin är glödhet.

Inför matchen hade han gjort tio poäng på sju matcher. Och i hemmamötet mot HV71 var det just Cehlin som inledde vad som skulle bli en målfest hos Rögle.

I början av den första perioden gjorde han 1–0, och ökade sedan på ledningen i den andra perioden med sin trettonde fullträff.

– Ibland har man det där stimmet och jag är inne i ett sånt just nu, säger Patrik Cehlin i C More.

Två matchstraff i sista perioden

Rögle fortsatte att blåsa på. Trean kom genom Alexander Lunsjö som gjorde sitt första SHL-mål och Emil Kristensen Löjborg satte fyran.

Den avslutande perioden blev jämn målmässigt, två mål vardera till 6–2 – men innehöll också en del gruff.

Patrick Cehlin protesterade mot en tvåminutersutvisning och sa något olämpligt till domaren vilket gav honom matchstraff.

Strax därpå mejade Ryan O'Byrne ner Jordan Smotherman och fick även han lämna isen.

– Så här får det inte se ut, konstaterade HV71:s målskytt Simon Önerud i C More.

– Det är bara att titta framåt och lära oss av misstagen i dag.