Leksands chockstart: Tre mål på 5 minuter

Det andra med 1–8.

Linköping blev laget som fortsatte släppa in mål direkt under torsdagskvällen.

Leksands IF

Fem minuter in i matchen inledde Leksand målskyttet borta mot Linköping.

Hemmalaget hade problem med puckbehandlingen i egen zon, vilket utnyttjades när Max Veronneau och Marek Hrivík gjorde var sitt mål.

”Har haft lägen”

0–3 kom efter tio minuters spel när Oskar Lang styrde in en passning från Olle Alsing och bröt en elva matcher lång måltorka.

– Det var en väldigt skön känsla att känna att man kan göra mål igen. Det känns bra, säger Lang till TV4.

Måltorkan var lite av ett spöke.

– Det har väl satt sig lite när det gått så lång tid. Jag har haft lägen och missat men det är bara att fortsätta och nu får jag göra ett mål, så det var skönt, säger Lang.

Matchstraff

Även Challe Berglund, födelsedagsbarn som nu är 59 år, var nöjd med rivstarten.

– Vi fick bra betalt i första med de tre målen, säger tränaren till TV4.

I slutet av andra perioden reducerade Markus Ljungh för Linköping men Leksand tog tre poäng. Linköpings reduceringsjakt blev inte lättare av att Anthony Greco fick matchstraff efter en knätackling på Lucas Elvenes i tredje perioden.

Matchen slutade 2–5 efter två mål i tom kasse – bland annat ett av Oskar Lang som blev tvåmålsskytt.

Går om i tabellen

Leksands seger innebar att laget gick förbi LHC i tabellen, upp på fjärde plats.

För Leksand var segern också en revansch efter 1–8-förlusten mot Växjö i förra omgången.

LHC föll med 1–7 mot Skellefteå i förra omgången och har nu tre raka nederlag.