Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-04

Hysterisk form: 10–0 på två matcher

Djurgården öser in mål.

10–0 på de två senaste matcherna.

I kväll storspelade återigen målvakten Daniel Larsson och Djurgården utklassade Frölunda på hemmaplan.

– Vi hade inte räknat med 6-0, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Djurgårdens backpanik var som bortblåst i kvällens match på Hovet. Redan efter tre minuter inleddes målskyttet då Kristoffer Ottosson på egen hand satte pucken bakom Frölundas målvakt Ari Ahonen.

Två minuter senare höll sig Kristoffer Ottosson framme igen. På ett skott från Nicklas Danielsson skymde han Ahonens sikt och Djurgården utökade sin ledning.

Med 40 sekunder kvar av första perioden gjorde Morten Ask sitt första mål för säsongen och Djurgårdens tredje i kvällens match.

Bytte målvakt

Till andra perioden bytte Frölunda målvakt. Ari Ahonen klev av och Joel Gistedt ersatte. Och det var Frölunda som tryckte på och skapade flest målchanser.

Men det var Djurgården som stod för periodens enda mål då Morten Ask gjorde sitt andra mål för kvällen.

Frölundas jakt efter en reducering fortsatte i tredje perioden, men det var återigen Djurgården som stod för målskörden. I numerärt underläge punkterade Edvin Fryhlen matchen genom att sätta 5-0 bakom Gistedt.

Minuten senare, i samma numerära underläge, blev utklassningen ett faktum när Andreas Enqvist gjorde Djurgårdens sjätte mål för kvällen.