Tog revansch och vann efter kollapsen mot Djurgården

Storstryk mot Djurgården senast.

I kväll tog Bik Karlskoga revansch på sig själv.

Laget bortabesegrade Malmö med 3–1.

Karlskoga har haft några tunga dagar. Efter kollapsen mot Djurgården i fredags, där laget tappade 1–0 till 1–6 i sista perioden, kom beskedet att NHL-säsongen drar igång vilket innebär att laget mister stjärnan Marcus Johansson.

Som om inte det vore nog är poängkungen Henrik Björklund långtidsskadad.

Men i kväll mot Malmö visade Karlskoga att man vill fortsätta vara kvar i toppen.

Marcus Nilsson serverades öppet mål av Ponthus Vesterholm i en kontring och satte 1–0. Kristofer Näslund sköt sedan 2–0 med ett överraskande skott i krysset.

Förre Karlskoga-backen Jens Olsson pangade förvisso in reduceringen i power play, men kort senare utökade Karlskoga ledningen till 3–1. Mads Bödker visades ut för att ha tagit pucken med handen och i det efterföljande numerära överläget gjorde Ponthus Vesterholm (förra säsongen i Malmö) mål trots att han fick halvträff, en målvaktstavla av Pontus Sjögren.

Mora har tappat båda NHL-stjärnorna Anze Kopitar och Bobby Ryan, men lyckades trots det bortabesegra jumbon Karlskrona med 2–0. Tobias Ericsson gav gästerna ledningen på straff fem minuter in på tredje perioden och Daniel Viksten la in 2–0 med 51 sekunder kvar.