Linköpings hemmasvit bruten – Örebro vann i förlängning

Linköping såg ut att gå mot en fjärde raka hemmaseger.

Men Örebro stod för en stark vändning och fick med sig extrapoängen hem till Närke.

– Det var oerhört skönt att få med sig två poäng, säger Emil Larsson till C More.

Linköping är seriens sämsta lag på bortais.

Men på hemmaplan är man desto starkare. Inför matchen mot Örebro hade man tagit 40 poäng på 21 hemmamatcher, vilket är fjärde bäst i ligan.

Och den poängskörden såg länge ut att utökas med tre poäng när man under lördagen tog emot Örebro.

Närkingarna tog förvisso ledningen direkt i matchen genom Leo Carlsson, men LHC kom tillbaka bara minuten senare när Oscar Fantenberg kvitterade till 1–1.

I början av den andra perioden fick hemmalaget sedan utdelning i powerplay när Patrick Russel tryckte in 2–1.

– Skönt att sätta dit den, det är viktigt att ta vara på powerplay, säger målskytten till C More.

Sen vändning

Linköping hade då slagläge inför den tredje perioden. Men halvägs in i slutperioden kom gästerna tillbaka och kvitterade genom Linus Öberg.

Matchen fick sedan avgöras i förlängning.

Där var gästerna det starkare laget och med en minut kvar till straffar kunde Emil Larsson sätta det avgöra målet fram till 3–2.

– Varje match är otroligt viktig så det var oerhört skönt att få med sig två poäng härifrån, säger matchhjälten till C More.