Publicerad:
Uppdaterad:

Hedmans snöpliga miss ledde till mål

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Svensken efter krocken: ”Sånt händer”

1 av 5 | Foto: AFP

TAMPA. Victor Hedman och Ben Bishop stod för ett gemensamt magplask av historiska proportioner i nattens Stanley Cup-final.

De krockade våldsamt i egen zon – varpå Chicago-stjärnan Patrick Sharp lugnt och ledigt kunde lägga pucken i tom kasse.

– Det var såklart olyckligt, men sådant händer. Jag tycker inte alls att matchen avgörs där, säger svenske lagkamraten Anton Strålman till Sportbladet.

Drygt sex minuter hade hunnit gå av den femte duellen mellan Tampa och Chicago när ett av hela finalhistoriens mest snöpliga baklängesmål var ett faktum.

Victor Hedman jagade, uppvaktad av Patrick Sharp, efter en puck som singlade ner genom Tampa-zonen och såg ut att ha situationen under kontroll.

Men av någon oförklarlig anledning lämnade Ben Bishop – tillbaka efter den hemliga skada som tvingade honom att stå över fjärde finalen – kassen och kom ut långt i zonen och innan någon hann förstå vad som höll på att hända kolliderade de båda hemmaspelarna.

Våldsamt.

– Jag tittade upp i banan och varken såg eller hörde honom, det är sånt som händer, sa Victor Hedman.

”Försöker göra rätt sak”

Ögonblicket därpå kunde Sharp bara ta pucken och skrinna fram och lägga pucken i tom kasse.

– Ja, det var en olycklig situation och det är trist att det händer i en så här stor match, säger Anton Strålman när vi träffar honom en halvtimme efter slutsignalen.

– Både Victor och ”Bish” försöker göra rätt sak, men det blir fel. Sånt händer och jag tycker inte det är där matchen avgörs.

”De kommer snabbt tillbaka”

Coachen Jon Cooper håller med.

– Vi har fått skruvade mål mot oss förr. Jag är inte det minsta oroad för Hedman och Bishop. De kommer snabbt tillbaka från såna där missöden, menar han.

Det kommer behövas, för efter nattens 2-1-förlust – som Chicago säkrade med ett Antoine Vermette-mål i början av tredje perioden – ligger Tampa under med 3-2 och måste slå Chicago, i United Center, natten till tisdag.

Annars är finalen över och säsongen slut.

Men ”Strålle” tror att ungdomarna som charmat hela hockeyvärlden med sin sprudlande slutspelshockey kan vända.

– Ja, vi har vuxit varje gång vi blivit satta i en sån här sits och det vore väl dumt att sluta med det nu, säger han.

– Det är bara att åka till Chicago och ha inställningen att vi ska komma tillbaka hit. Det är bara en match. Vi kan vinna den, vi har bra självförtroende på bortaplan, och gör vi det är det ”fair game” igen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: