"Ni kan se lättnaden i mitt ansikte"

Bud Holloways målförbannelse är över.

I den 20:e matchen för året spräckte fjolårets skyttekung till slut nollan.

– Jag tror ni kan se lättnaden i mitt ansikte, säger han.

Ibland säger ett leende allt. Så var det när Bud Holloway skrinnade ut till båset efter att ha gjort säsongens första, hett efterlängtade, mål. Det var Oskar Sundqvist som hittade till Holloway som fri framför mål kunde runda Christian Engstrand och vispa in målet som betydde 4-2.

– Jag är så klart väldigt glad, 20 matcher utan mål är en lång tid. Du kan se lättnaden i mitt ansikte när jag gjort målet, säger Bud Holloway i C Mores pausintervju.

Under fjolårets succésäsong gjorde Holloway 20 mål och totalt hela 71 poäng i grundserien.

"Tufft i början av säsongen"

– Det var tufft i början av säsongen när målen inte kom. Nu hoppas jag att det lossnar, säger Holloway.

Målet kom i slutet av en händelserik andra period som Skellefteå inledde med en 2-1-ledning och spel i powerplay. Men i stället gjorde Chad Kolarik 2-2 i numerärt underläge efter en tabbe av Joakim Lindström på offensiva blå. Men bara 12 sekunder senare kunde Skellefteå utnyttja sitt numerära överläge till att göra 3-2. Bud Holloway hann dessutom med att missa ett friläge innan han så till slut kunde sätta 4-2.

Linus Hultström reducerade till 3-4 i slutperioden men trots flera bra chanser till en kvittering betydde Holloways mål till slut också tre poäng för serieledarna.