BOTTEN, SSK

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-10

Södertälje chanslöst mot LHC – och publiken sviker

Linköping malde sönder Södertälje och vann med 5–0. Förnedringen var så total att Tony Mårtensson i LHC tyckte synd om motståndarna.

– Jag tycker synd om Södertäljelirarna, det här kan inte ha varit roligt.

Jumbon Södertälje mot serietvåan Linköping. Redan på förhand var det lättippat, och mycket riktigt blev det klasskillnad. LHC visade varför de hade fyra raka vinster. Säkert passningsspel och noggrann defensiv varvades med effektivt anfallsspel. Södertälje, med fem raka förluster, hade aldrig någon chans.

– Vi visste att det här skulle bli en svår match att motivera sig inför. Vi pratade därför om att vara med redan från början. Det fungerade. Vi dominerade matchen från start, sade tvåmålsskytten Tony Mårtensson.

Spel mot ett mål

Matchen startade med spel i Södertäljes zon, och så fortsatte det. Spelskickliga Linköping gjorde inte mer än vad som krävdes, och efter den första perioden ledde laget med 2–0.

Det första målet gjorde SSK:s tidigare lagkapten Joakim Eriksson. Det var han fjärde mål för säsongen, hälften av dem har han gjort mot sitt förra lag.

I den andra perioden hade SSK mer puck men förmådde inte att skapa något. Det märktes att två av lagets vassaste, Linus Videll och Yanick Lehoux, var skadade. I stället gjorde Tony Mårtensson 3–0 i numerärt underläge.

– Vi hade hoppats på att kunna vända matchbilden när vi fick power play. Så deras mål kändes så klart riktigt tungt, sade SSK-tränaren Peter Larsson och fortsatte:

– Vi måste hitta tillbaka den sprudlande energi som vi hade förut. Kanske titta på några gamla matcher för att se vad vi gjorde bra förut.

Poängsvit bröts

Den tredje perioden blev en transportsträcka. Två mål av Magnus Johansson fastställde slutresultatet 5–0. Linköpings Jaroslav Hlinka hade gjort poäng tolv matcher i rad, men sviten bröts då han gick poänglös av isen.

Det mesta går emot Södertälje just nu och dessutom sviker publiken. Bara 2 684 åskådare fanns på plats.

– Det kan inte vara kul för lirarna att spela inför så här lite folk. Jag tycker synd om dem, sade Mårtensson.