Leddes av skadad efter sin jättemiss

Publicerad 2014-12-06

Det blev en riktigt otursmatch för Brynäs Jonas Nordquist.

Först missade han öppet mål - sen tvingades han utgå med en skada på ledbandet i knät.

– Jag fastnade i isen och så ramlade han över mitt knä. Inre ledbandet fick sig en liten smäll, säger Nordquist.

Jonas Nordquist hade en riktigt tung dag på jobbet när hans Brynäs gästade Luleå.

Först fick han se hemmalaget ta ledningen efter ett fint samarbete mellan bröderna Abbott. Chris passade fram till Cam som satte pucken högt bakom Brynäs-målvakten Bernhard Starkbaum.

Några minuter senare fick Nordquist ett gyllene läge att kvittera. Brynäs-forwarden fick öppet mål men lyckades bara lägga pucken i stolpen.

Nytt Abbott-samarbete gjorde att Luleå kunde öka på ledningen i den andra perioden. Den här gången hjälpte Chris till att skymma sikten vid ett skott som brorsan Cam kunde peta in till 2-0.

Ledin avgjorde

Brynäs jobbade sig tillbaka och hämtade upp underläget tack vare Adam Brodecki och Sondre Olden.

När Nordquist och Brynäs trodde att turen hade vänt så kom nästa smäll.

Vid en närkamp utmed sargen vred Nordquist till högerbenet och blev liggande på isen. Han leddes av banan utan att stödja på benet.

Oturen tog inte slut där. Några minuter senare in i den tredje perioden tog Luleå återigen ledningen genom Per Ledin.

3-2 stod sig tiden ut och Luleå tog sin andra raka seger.

Efter matchen kunde Nordquist lämna lugnande besked.

– Jag tror inte att det är någon större fara. Jag fastnade i isen och så ramlade han över mitt knä. Inre ledbandet fick sig en liten smäll. Men det känns mycket bättre nu och jag tror att det är ganska lugnt, säger Jonas Nordquist.

Forwarden undersöktes av läkare som beskrev skadan som en "grad ett-skada". Det innebär att Nordquist kan bli borta från spel i allt från två dagar - till flera veckor.