”Hade fått i mig någon stänkare”

Uppdaterad 2011-11-26 | Publicerad 2011-11-25

Hjälten Hedström om vägen tillbaka

Bottenlaget Timrå har inte gett upp. Linköping åkte på tredje raka förlusten den här säsongen mot Timrå.

Timrå avgjorde med två mål av Jonathan Hedström och Per Hallin inom loppet av 24 sekunder under sista minuten och vann med 5–3.

– Det var en viktig vändning. Det är den gamle ”Jonte” i dag, säger Hedström.

Timråspelarna kom till spel rejält laddade med energi och kampanda och gav Linköping en rejäl match i en period. För Timrå-forwarden Ilkka Pikkarainen blev det lite för mycket energi och ilska. Han drog på sig en helt onödig 2+2-minuters utvisning som gav Linköping ett gyllene tillfälle komma in i matchen och kvittera till 2–2.

Tråcklade in kvitteringen

Spelet i den första perioden var fartfyllt, men hafsigt. Det märktes att Timråspelarna kände viss desperation i jakten på måste-poäng.

Linköping hade vissa problem med att stå emot Timrås attacker och målvakten Fredrik Norrena var dessutom inte så säker som han brukar vara.

Linköping spelade upp sig och behärskade isen i andra perioden och följdriktigt kunde Robin Figren ge gästerna ledningen med 3–2 då han prickade in en målvaktsretur efter fint förarbete av Calle Söderberg.

Timrå gav inte upp, utan svarade för en riktig kämpainsats i tredje perioden där Jonathan Hedström överraskade både ett passivt LHC-försvar och målvakten Fredrik Norrena när han smet fram bakom målet och tråcklade in 3–3-pucken i målnätet bakom Norrena.