Luleå var tätt och effektivt.

Och kunde därför besegra Växjö med 4–1 på bortais.

Detta var Luleås sjätte raka seger mot Växjö.

Luleå HF

Slutspelsjagande Växjö hade fyra raka hemmasegrar före elitserieuppehållet. Men den sviten blev bruten på annandagen. Mot topplaget Luleå, som vann European Trophy före jul.

Kim Hirschovits gav bortalaget en tidig ledning efter att ha utnyttjat sitt friläge.

Lagets andra mål satte Niklas Fogström i den andra perioden. Finländaren stötte in pucken vid bortre stolpen. Och några minuter senare tryckte Chris Abbott även in 3–0 efter fint samarbete med sina kedjekollegor Joonas Vikho och Cam Abbott.

Effektivt, tätt och rappt

Luleå var effektivt, tätt och rappt. Medan Växjö brände sina frilägen och misslyckades med att näta i powerplay tog Luleå tillvara på sina chanser.

Lagets fjärde mål kom från Lukas Kilströms klubba, från backposition. Men Växjö fick till slut in en reducering. Björn Karlsson drog iväg ett backskott som hittade nätet bakom Johan Gustafsson.

Segern gör att Luleå tagit samtliga 18 poäng i de senaste sex matcherna mot Växjö. Detta med en målskillnad på 22–6.

Växjö är fortsatt kvar på nionde plats i tabellen, men tappade poäng till Frölunda som har den sista slutspelsplatsen.