Oscar Möller stod för hattrick – Skellefteå tangerade klubbrekord

Publicerad 2022-12-10

Oscar Möller stod för ett tvättäkta hattrick mot Rögle.

Segern var Skellefteås tolfte raka – vilket innebär att laget tangerar sitt klubbrekord.

– Vi får många bra anfall mot dem och det var grymt målvaktsspel av ”Limpen”, säger Möller i C More.

Skellefteå kom till spel med elva raka vinster i ryggen inför matchen borta mot Rögle i Catena arena.

Och det var en överkörning i den andra perioden som bäddade för den tolfte vinsten.

Stor segerorganisatör var Oscar Möller som gjorde tre mål på drygt sexton minuter. De första två assisterades av 17-årige talangen Axel Sandin-Pellika.

– Det är en fröjd att se honom. Han är otroligt skicklig med pucken. Ibland sitter man på bänken och sliter sig i håret när han gör sina dragningar, säger Möller om sin lagkamrat i C More.

Hattrick i andra

Efter en mållös första period tryckte västerbottningarna direkt på gasen i den andra perioden. Och det genom en snabb kontring där Möller distinkt petade in pucken bakom en chanslös Christoffer Rifalk i Rögle-buren.

Knappt tio minuter in i perioden kom sedan 2–0-målet efter ett vackert handledsskott upp i nättaket. Och innan perioden var över hade samme Möller hunnit utöka till 3–0.

– Jag tycker att vi spelar stabilt och rejält. Vi får många bra anfall mot dem och det var grymt målvaktsspel av ”Limpen”, säger tremålsskytten.

Hattricket innebär att Oscar Möller nu går upp i skytteligaledning med 15 fullträffar under säsongen. 33-åringen har som mest noterats för 27 mål under en och samma säsong. Totalt har stockholmaren gjort sju hattrick i SHL. Det senaste kom 2017.

Tredje nollan

Även bakåt var laget stabila och målvakten Linus Söderström stod för en jättematch med flera kvalificerade räddningar när Rögle tryckte på i powerplay. Nollan var Söderströms tredje för säsongen.

Senast Skellefteå vann tolv matcher i följd var under hösten 2015.

För Rögle går det desto tyngre. Förlusten var lagets tredje och skåningarna är nu bara fyra poäng före tabelljumbon Malmö.