Jönsson föll i straffdrama i tränardebuten

Publicerad 2022-09-17

Jörgen Jönsson.

Det svängde rejält när Jörgen Jönsson debuterade som huvudtränare i SHL.

Efter 4–4 på ordinarie tid blev det straffar där hans Växjö brände samtliga tre och Oskarshamns målvakt Joe Cannata blev matchhjälte i Smålandsderbyt.

– Kul att vi drog längsta strået, säger målskytten Robin Norell, hos segrande Oskarshamn, till TT.

Efter en intensiv inledning blev Martin Lundberg den första målskytten i SHL-säsongen 2022/23. Efter en sargretur tryckte han in 1–0 till Växjö.

Sedan tog Oskarshamn över i andra perioden och både kvitterade och tog ledningen.

Tre snabba mål

I den tredje perioden kom Växjö ut som ett nytt lag och vände underläget till ledning. Oskarshamn svarade dock direkt till 3–3. På mindre än fyra minuter hade det blivit tre mål.

– Det var jättekul. Jag har varit nervös, men kände mig lugn, förklarar Jönsson för TT efter debuten.

Efter 4–4 på ordinarie tid såg det ut som att Oskarshamn hade avgjort i sudden death men målet dömdes bort för att pucken sparkats in i mål.

Till slut var det dags för straffar. Oskarshamns matchhjältar blev Anti Oksanen som satte den enda straffen och målvakten Joe Cannata som spikade igen.

– Vi visade rätt typ av desperation, säger Oskarshamns tränare Martin Filander om sitt lags återkomst till TT.