Skellefteå körde över Växjö

Publicerad 2016-01-16

Skellefteå studsade tillbaka från derbyförlusten mot Luleå.

I en repris av fjolårets SM-final mot Växjö visade man upp strålande form, och tog samtidigt över serieledningen från Frölunda.

Skellefteå var ute efter revansch efter torsdagens derbyförlust mot Luleå.

Och laget rivstartade mot Växjö på hemmais.

Efter en fartfyllt första period hade Skellefteå skapat sig en 2–0-ledning efter mål av Axel Holmström och John Norman.

– Det är en rolig match att spela, bra fart, säger Holmström i C More.

Hans mål var möjligen ett av hans enklare i karriären, men inte mindre snyggt för det.

Lundberg mål på volley

Adam Pettersson serverade Holmström med en klockren smörpassning tvärs över banan och Holmström fick öppen gata.

Skellefteå fortsatte att kontrollera matchen i den andra perioden och Martin Lundberg utökade ledningen till 3–0 genom att skjuta in en retur på volley.

John Norman punkterade matchen tio minuter in i tredje med sitt andra mål för kvällen, även om Alexander Johansson fick in ett tröstmål för Växjö i slutminuterna.

– Vi gör en riktigt bra match från start och i 60 minuter. Bra fart och bra passningsspel. Det känns bra i hela kedjan, säger Norman i C More.

Skellefteå går därmed om Frölunda och kliver upp till förstaplatsen i tabellen, med en match mer spelad.