Publicerad 2022-04-02

Rögle svarade upp efter skrällförlusten i första kvarten.

Men det satt så hårt åt. Inte ens domarna såg alla Rögles mål.

– Det blev rätt till slut, säger Adam Edström i C More.

Efter den oväntade förlusten i första kvarten var Rögle utan tvekan en aning uppretat inför bortamötet med Oskarshamn. Ängelholmarna, med Leon Bristedt och Ted Brithén tillbaka i laget, öste på från nedsläpp och fick också utdelning med med 1–0 från Adam Tambellini.

Men Oskarshamn, som i sin tur saknade OS-centern Fredrik Olofsson, skulle visa sig svåra att skaka av även i dag. Brian Cooper kvitterade innan första perioden var över. Dessutom fick Rögle mer jobsposter när comebackande Leon Bristedt tvingades bryta matchen efter en tackling där blodvite uppstod i ansiktet.

Rögle återtog kommandot med 6,52 kvar av mellanakten. Det var bara det att domarna inte märkte det.

”Konstigt att jag inte hörde”

Flera Röglespelare jublade efter Adam Enströms skott från nära håll men domarna blåste inte utan spelet fortgick i över två minuter innan en videogranskning kunde visa att skottet studsat ut ur målet via mittstolpen.

– Jag såg inte, men jag tyckte det var konstigt att jag inte hörde någon stolpstuds, det brukar klinga mer, säger målskytten i C More.

Det målet skulle dock Tomas Zohorna kvittera i tredje periodens inledning. Oskarshamn hade också bud på 3–2 men i stället blev det bortalaget som hittade det nyckelmålet.

”Försöker trycka till backen”

Anton Bengtsson styrde in Valtteri Kemilainens backskott med 13,35 kvar att spela.

– Jag försöker trycka till backen lite och sen vara första på pucken och det lyckas i dag, säger Bengtsson.

21 sekunder senare kunde Oskarshamn kvitterat igen men Patrik Karlkvist missade chansen som straffskytt och bättre läge fick inte Oskarshamn.

– Fruktansvärt skönt att vinna även om vi har läge för att göra fler mål, säger Anton Bengtsson.

Matchserien står nu 1–1 inför nästa match i Ängelholm.

– En riktigt häftig hockeymatch, Rögle ser mycket bättre ut än i första men jag tror på en lång serie. Oskarshamn kommer inte ge sig lätt, säger C Mores expert Johan Tornberg.