Leksand förlorade 12:e Örebromatchen på raken

Uppdaterad 2021-02-04 | Publicerad 2021-02-02

Leksand har inte vunnit en match mot Örebro sedan den 15 januari 2015.

I kvällens möte lyckades leksingarna inte bryta förbannelsen, utan förlorade med 1–5.

– Jag misslyckades med att få spelarna i rätt tillstånd innan pucken släpptes idag, säger Leksandstränaren Björn Hellqvist till CMore.

Leksand och Örebro ligger tätt inpå varandra i SHL-tabellen, som sexa och sjua.

Inför tisdagens möte hade gästande Örebro vunnit de senaste 11 matcherna och så visade det sig att det även skulle bli ikväll.

Gästernas fyra mål i första perioden kompletterades med ytterligare en puck i nät i sista perioden och segersiffrorna blev 5–1 till Örebro, vilket är ett tangerat rekord i segermarginal lagen emellan. I mars 2020 segrade Örebro med 4–0.

Örebro ett skräckmotstånd

Inför matchen beskrevs Örebro som ett skräckmotstånd för leksingarna. Och farhågorna infriades snabbt i och med tremålsledningen som gästerna tog redan i första perioden, men Leksandstränaren Björn Hellqvist skyllde bara på sin egen insats i pausen.

– Jag misslyckades med att få spelarna i rätt tillstånd innan pucken släpptes idag, säge han till CMore.

För Örebroarna var tillställningen av det betydligt muntrare slaget. Bland annat kunde man se Christopher Mastomäki stråla av glädje när han satte matchens första mål, hans första efter att ha varit skadad, efter en minut.