Leksand ostoppbart – bygger på sviten

Publicerad 2018-01-05

Efter nio omgångar var Leksand ett krislag under strecket.

Nu blåser det helt andra vindar i klubben.

Det Leif Carlsson-ledda laget tog sin femte raka seger i hockeyallsvenskan när Almtuna var på besök.

SHL-nedflyttade Leksand sågs som en storfavorit inför säsongen - efter nio omgångar huserade dock klubben under strecket.

Men när Leif Carlsson tog över efter den sparkade tränaren Markus Åkerblom påbörjade Leksand en klättring i tabellen.

Och efter 5–2-segern mot Pantern senast var vandringen till toppen fullbordad – Leksand hade vänt fiaskoinledningen till en serieledning.

Ritola målskytt - igen

Leif Carlsson och hans mannar verkar dock inte nöjt där.

När tabellettan gästades av trean Almtuna på fredagen tog man sin femte raka seger och bygger på den imponerande sviten.

Mattias Ritola, som punkterade matchen mot Pantern, bröt dödläget i matchen i slutet på den första perioden och Daniel Bertov utökade sedan Leksands ledning i den andra.

Under de avslutande 20 minuterna försökte Almtuna hitta en väg tillbaka i matchen, men hemmalaget höll undan.

Resultatet skrevs till 2–0.

Timrå vände och vann

Eftersom Leksand vann var det viktigt för tvåan Timrå att inte tappa poäng mot Oskarshamn - något som man även lyckades med.

Men det var inte helt utan darr på ribban.

Laget låg under med 0–2 i den andra perioden, men efter mål av Johan Johnsson, Hampus Larsson, Sebastian Kaijser och Jonathan Dahlén kunde Timrå vända underläget till en 4–3-seger.

Kvällens tredje omgång i hockeyallsvenskan spelades mellan Modo och Södertälje - en match som Södertälje vann med 3–0.