Timrå tog blytung seger borta mot Linköping

Publicerad 2023-03-02

Emil Pettersson blev matchhjälte när Timrå vann med 2–1 borta mot Linköping.

Medelpadingarna tog därmed ett jättekliv mot en direktplats i kvartsfinalerna.

Det blev en het match när Linköping tog emot Timrå.

Något som hemmalagets Fabian Wagner fick erfara i den andra perioden, när han fick sätta sig i båset med blodig näsa efter att ha åkt på en hård tackling.

Men trots hemmapublikens burop blev det ingen åtgärd från domarna.

Heta känslor

Bara minuter senare höjdes ljudnivån ytterligare när publiken skanderade ”filmare, filmare” mot Jonathan Dahlén – som man menade förstärkte i en situation som slutade med att Philip Bystedt visades ut för roughing.

– Det är tabellen som säger sitt, det är viktiga poäng på spel, sa Anton Lander till C More.

Vid de skedet var det helt jämnt resultatmässigt i matchen (1–1) men med ett rejält spelmässigt övertag för gästerna.

Linköping räddades av Marcus Högbergs fina målvaktspel. Men med drygt två minuter kvar av mittperioden fick han ge sig, när Emil Pettersson satte dit 2–1 för Timrå efter ett fint klapp klapp-spel.

Ett efterlängtat mål för Pettersson som haft en tids måltorka. Målet var hans totalt 13:e denna SHL-säsong.

– Det var ett tag sedan. Som att lära sig att gå igen, säger målskytten till C More.

Det skulle visa sig bli det matchavgörande målet då Linköping inte lyckades med slutforceringen.

Segern innebär att Timrå kliver upp på en direktplats till kvartsfinalerna.

Timråspelarna jublar och klappar om målvakten Jacob Johansson efter 2–1 mot Linköping.