Timrå malde ner Leksand – efter duons poängshow

Uppdaterad 2023-03-01 | Publicerad 2023-02-28

Sebastian Hartmann och Olli Palola hade show när Timrå malde ner Leksand med 4–1.

Duon stod för tre poäng var när man gav Timrå nytt hopp om en topp 6-placering.

– Det var extremt viktiga poäng, säger Sebastian Hartmann till C More.

Leksands IF

Fem och en halv minut in i första perioden satte finländaren Olli Palola 1–0 i powerplay, efter assist av Hartmann.

Några minuter senare var det Hartmanns tur att presentera sig i målprotokollet.

Gjorde mål – med huvudet

Men det blev ett omdiskuterat mål, då 28-åringen nickade (!) in pucken i mål.

Frågan var bara om han stört Leksands burväktare Mantas Armalis på ett regelvidrigt sätt. Men efter en lång videobedömning valde domarna att godkänna målet.

– Det är alltid skönt att få göra lite mål, det lyfter självförtroendet, säger Hartmann till C More efter matchen.

I mittperioden fortsatte Hartmanns poängshow när han assisterade Anton Lander fram till 3–0 för Timrå – som där och då såg ut att få en lätt resa.

Peter Cehlarik gav Leksand förvisso visst hopp när han reducerade till 1–3 en bit in i andra perioden.

Men bortalaget kom aldrig närmare och när Olli Palola satte sitt andra mål för kvällen var det ridå ner för dalmasarna.

Hoppet om sjätteplatsen lever

Segern satt extra fint för Timrå efter 6–3-förlusten mot Malmö i förra omgången.

– Det var nattsvart i lördags, men solen gick upp sen ändå. Vi tog lärdom av det och nu fortsatte vi spela, det gav oss tre poäng, säger Sebastian Hartmann till C More.

I och med kvällens seger har Timrå fortsatt häng på sjätteplatsen. Avståndet upp till tabellsexan Frölunda är nu två poäng.