Tappade ledningen – avgjorde på straffar

Linköping höll på att vända ett 0–3-underläge till seger.

Men Rögle tog hem extrapoängen efter straffar.

Det kan man tacka målvakten Christoffer Rifalk för.

Hemmapubliken var på bra humör och hyllade sitt lag efter den första perioden.

I 20 minuter hade de fått se Rögle leka ishockey mot Linköping – vilket också syntes på resultattavlan.

Ställningen 3–0 (genom Ryfors, Abols och Sundsvik) sa det mesta om perioden. Laget radade upp högkvalitativa chanser och ledningen kunde ha varit större.

Kom tillbaka

Men i den andra perioden var det bländande spelet som bortblåst. Linköping vaknade och gjorde två reduceringar.

Taylor Leier gjorde 3–1 från en väldigt svår vinkel och sedan gjorde Fabian Wagner sitt första SHL-mål i karriären till 3–2.

Tyngre blev det sedan för Röglemålvakten. Petr Kvaca blev pååkt av en egen spelare och fick lämna matchen skadad. Christoffer Rifalk hoppade in och spelade en avgörande roll.

Målvakten hjälte

I den tredje perioden stod matchen och vägde. Rögle såg ut att hålla ut till seger men med mindre än 20 sekunder kvar kom kvitteringen från Linköping – efter ett självmål.

Matchen fick sedan avgöras på straffar och där var hemmalaget bäst. Rifalk höll tätt och extrapoängen gick till Ängelholmslaget.

– Det blev ett skönt inhopp, säger Rifalk i TV4 Play.

Hockeyresan: Så blev barndomspolarna SM-hjältar