Här ligger Frölundas Henrik Tömmernes – däckad av Färjestads Marcus Paulsson.

FBK-spelaren fick matchstraff efter armbågstacklingen.

– Det är jävla sattyg han håller på med, säger experten Leif Strömberg i TV10.

Frölundas Henrik Tömmernes blev däckad av Färjestads Marcus Paulsson.

European Trophy-mötet mellan antagonisterna Färjestad och Frölunda i Karlstad tände till rejält 13.55 in på tredje perioden.

Efter att utflugne Karlstadsonen Henrik Tömmernes skickat iväg pucken från mittzonen och hade blicken åt ett annat håll åkte han på en rejäl propp från Marcus Paulsson.

”Håll käften på dig”

FBK-spelaren satte ut armbågen och fick matchstraff för checking to the head. Han protesterade inte mot domslutet utan stack direkt ut till omklädningsrummet, men hemmapubliken – som inför matchen buat ut förre FBK-spelaren Dick Axelsson – buade nu än mer.

Mellan båsen kunde man i TV10:s direktsändning höra hårda ord mellan båsen:

– Håll käften på dig.

– Stå upp för dig själv eller så får du sätta dig.

”Måste ha respekt för varandra”

Experten Leif Strömberg, som tidigare tränat just Färjestad, anser att matchstraffet var helt i sin ordning.

– Det är glasklart att han fäller ut armbågen. Det är jävla sattyg han håller på med. Ta ner armbågarna, säger Strömberg i TV10.

– Det är onödigt. Paulsson behöver inte göra sånt här för han är en så bra hockeyspelare ändå. Man måste ha respekt för varandra, det går inte att hålla på så här.

Henrik Tömmernes var rejält groggy när han efter en stund liggande på isen tog sig till avbytarbåset.

”Vi ska vinna European Trophy”

Matchen stod 2–2 när matchstraffet inträffade. Fredrik Eriksson, som vann SM-guld med Färjestad 2006, inledde målskyttet för Frölunda i första perioden. Men FBK:s nyförvärv Jack Connolly snärtade in kvitteringen.

I tredje perioden styrde Joel Lundqvist in 2–1 för gästerna i power play, men bara 21 sekunder senare kvitterade Per Åslund.

I straffläggningen som följde efter en mållös förlängning avgjorde samma Åslund.

– Vi har gått ut med att vi ska vinna European Trophy. Vi sitter lite kletigt till, men är fortfarande med i rejset, så segern i dag var väldigt viktig, säger Färjestads tränare Leif Carlsson till TV10.

Redan i morgon väntar nytt möte mellan lagen i Frölundaborg.