Det här får inte ta slut på torsdag...

Publicerad 2013-04-16

Hans Abrahamsson: Vilken match vi fick se

SKELLEFTEÅ. Skellefteå vann och har skaffat sig tre matchbollar att säkra SM-guldet.

Men vilken fantastisk match vi fick se.

Just nu känner jag att den här finalserien inte får ta slut redan på torsdag.

Hans Abrahamsson.

Kroppen dunkar, adrenalinet pumpar och fingrarna slinter på tangenterna när jag skriver – och då har jag inte spelat en enda sekund.

Vilken fantastik, intensiv och tempostark finalmatch Skellefteå och Luleå bjöd på.

Och inramningen…

Helt galen.

Om det varit tryck på läktarna i de två tidigare matcherna var det ingenting mot det här. Hemmapubliken hoppade från första stund och slutade egentligen aldrig, inte heller den tappra bortaklacken.

Matchen är slut sedan några minuter och Västra Stå sjunger att de ”aldrig har tvivlat”. De har aldrig varit närmare SM-guldet än nu.

Jag har svårt att de två svenska lag prestera en mer intensiv och gastkramande match än det vi fick se de här två lagen leverera i Skellefteå Kraft Arena.

Luleå gjord sin klart bästa match under de här finalserien.

Man får ingenting av Skellefteå – man måste ta det från dem, och det gjorde Luleå under framför allt de två första perioderna. De vann dueller, var först på lösa puckar och tävlade om varje millimeter på isen.

Visserligen drabbades hemmalaget av ett par tuffa utvisningar i mittperioden, men så lite puck som Skellefteå hade i den perioden har jag inte varit med om tidigare under slutspelet.

Belöningen usel

Belöningen till Luleå var urusel.

Redan efter 32 sekunder dundrade Martin Sevc in kvitteringen till 1–1. Och efter att Luleå hade ägt stora delar av mittperioden kunde glödehete Viktor Arvidsson dunka in 2–1.

Två individuella misstag låg bakom målen. På första målet tappade Johan Fransson pucken och vid Skellefteås ledningsmål tappade Niklas Olausson pucken vid ett kontrollerat uppspel. Skellefteå var skoningslöst i spelvändningen.

Luleå försökte i tredje perioden, och skapade lägen för en kvittering.

Men gör man bara tre mål på tre finalmatcher blir det oerhört svårt att vinna några matcher.

Nu är det 3–0 och Skellefteå behöver bara en seger till. Jag skulle bli förvånad om den inte kommer redan på torsdag.

Men vi som älskar hockey ser gärna en längre finalserie.