Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-14

Måstematch för både Rögle och Brynäs.

Då var bortalaget vassast.

Och nu ligger Rögle illa till.

Faktum är att det var hemmalaget som öppnade matchen bäst. Rögle tryckte på bra och Brynäs kunde tacka Anders Lindbäck att det fortfarande var mållöst med kvarten spelad.

Men målchanser räcker inte. Efter sjutton minuter nappade Stephen Dixon åt sig pucken i en blixtsnabb kontring. Han passade fram Daniel Widing som skrinnade ifrån Martin Strbak och snyggt satte ledningsmålet bakom Christopher Nihlstorp som inte hade en chans.

Widing på hugget

Den andra perioden inleddes i ett rasande tempo. Cam Abbot fick på ett jätteskot, men Anders Lindbäck svarade för ännu en fin räddning. Brynäs svarade omedelbart, men Daniel Widing missade det friläge Pavel Rosa bäddat för genom ett slarvigt pass.

Men Widing fick sin revansch. Mads Hansen fick tag i pucken, passade Widing på andra sidan och Nihlstorp hängde inte alls med. 0-2 till bortalaget med åtta minute kvar av den andra perioden.

Några minuter senare fick Mathias Tjärnqvist till den reducering Rögle så väl behövde, men det räckte inte.

Avgörande utvisningar

I den tredje perioden grävde hemmalaget sin egen grav genom att åka på två olyckliga utvisningar. Först Stefan Ekgärds för hooking, vilket öppnade upp för 1-3 genom Lars Jonsson. Det var dock inget klockrent mål, snarare klockrena träffar i all metall som finns i en målbur, men mål blev det.

Och bara minuten senare var det dags igen. Återigen utnyttjade Brynäs sitt numerära överläge när Chris Abbot åkte ut för tripping. Peter Nolander satte 1-4 och dödade matchen.

– Jäkligt skönt. Alla som sett tabellen vet väl hur viktig den här segern var för oss säger, Lars Jonsson till Kanal Plus.