Lövenbacken matchhjälte – efter blixtsnabbt mål

Publicerad 2018-11-06

Oavgjort och förlängning – då tog det bara tio sekunder för Björklöven att skjuta hem segern mot Leksand.

Backen Jacob Andersson blev stor matchvinnare då han stod för båda målen i 2–1-segern.

– Vi slarvade bort en poäng men det var skönt att vi lyckades vinna på övertid, säger Jacob Andersson till C More.

Leksands IF

Björklöven hade en tung inledning på hockeyallsvenskan.

Men nu har Umeå-laget kommit igång ordentligt. I kväll kom femte segern på de sex senaste matcherna då man hemmabesegrade Leksand.

Matchvinnare?

Backen Jacob Andersson.

Efter två mållösa perioder hann det endast gå 37 sekunder av den tredje innan Andersson sköt in 1–0 från blålinjen.

”Slarvade bort en poäng”

Leksand kvitterade med mindre än sex minuter kvar av tredje perioden genom 18-årige Axel Bergkvist, via en Björklöven-spelare. Men i inledningen av förlängningen klev Andersson fram igen.

Där tog det bara tio sekunder innan 23-åringen skrinnade in i anfallszon och avgjorde matchen.

Leksand kan dock trösta sig med en poäng och är seriens bästa bortalag. 16 poäng har man tagit på resande fot.