Skellefteå bröt trenden och vann

Publicerad 2014-11-18

Tre raka förluster för Skellefteå, varav de två senaste på bortaplan.

Väl hemma i Skellefteå Kraft Arena tog hemmalaget återigen en trepoängare.

– Skönt att vi fick vända trenden och vinna här på hemmaplan, säger Skellefteå-målvakten Erik Hanses.

Serietvåan Skellefteå hade tre raka förluster inför kvällens match. Hemmaförlust mot Frölunda följdes upp av bortförluster i både Växjö och Linköping. Idag var det återigen dags för Skellefteå att ta en trepoängare.

Efter en trevande inledning föll det första hemmamålet med 09:25 på matchklockan. Kirill Kabanov hette målskytten, grovjobb och passning stod Fredrik Lindgren för.

Kort därefter blev Örebro dubbelbestraffade då Johan Wiklander visades ut för en holding samtidigt som han själv föll i situationen och gled olyckligt in i sargen med skridskorna först.

Det numerära överläget blev kort och resulterade inte i någonting, men Wiklander tvingades utgå med en benskada.

Chocköppning av andra

Innan första akten var över kunde Örebro kvittera tack vare en fin passning genom mittzon som Henrik Löwdahl tog emot och placerade i nät.

Örebro gick till pausvila med en stark period bakom sig, men Skellefteå chocköppnade andra perioden med mål efter bara elva sekunder. Ett tungt skott från Tim Heed som letade sig i mål bakom en skymd målvakt innebar 2-1-ledning för Skellefteå.

Den andra perioden liknade den första inledningsvis. Skellefteå gjorde mål innan Örebro satte fart på skridskorna och stod för de flesta målchanserna.

Skellefteå höll undan

Bland annat fick Örebro en het chans då laget just dödat ett boxplay och kunde kontra med en spelare direkt från utvisningsbåset. Men Erik Hanses kunde rädda med en fin sidledsförflyttning.

Örebro jobbade på för en kvittering under slutperioden och hade en mängd avslut. Men hemmalaget höll undan och är återigen tillbaka i vinnarspåren genom 2-1-segern.

Skellefteås tränare Hans Wallson var nöjd med lagets prestation och de tre poängen.

– Vi möter ett bra lag och jag har sagt från början att Örebro kommer att vara ett topplag. Vi förstod att vi skulle få jobba för de här poängen, säger han.