Johan Forsberg buades ut av Djurgårdens supportrar och fick efteråt en bitsk hälsning av Daniel Fernholm på Twitter.

Men han har tagit Luleå till kvartsfinal – och siktar på mer.

– Vi har sagt att vi vill vinna SM-guld, det jobbar vi på. Det finns inget annat, säger Forsberg till C More.

Fernholm.

Två matcher, två chockstarter. Så har Luleå sänkt Djurgården i play in-mötena.

I första matchen gjorde de matchens enda mål efter fyra minuters spel och i returen var man ännu effektivare. Efter bara två minuter slog Andreas Englund en vansinnespassning vid egen blålinje, Karl Fabricius snodde pucken och skickade in ledningsmålet.

Anfallet därefter var det dags igen Johan Harju tog sig in på mål, blev läckert serverad av Cam Abbot och tryckte in tvåan.

Forsberg säkrade segern

Efter 40 minuter hade Luleå skjutit 26 skott mot Djurgårdens 10 – men i andra reducerade hemmalaget och det var dramatiskt inför sista.

Djurgårdens kapten Joakim Eriksson höll ett brandtal i omklädningsrummet och hemmalaget gjorde ett försök. Det gick inte.

Istället var det Johan Forsberg som fick sista ordet.

Forsberg har varit i fokus under matchserien efter tacklingen på Daniel Fernholm i höstas som förstörde Djurgårdsspelarens säsong. Nu tryckte han in 3–1 i slutsekunderna och skickade Djurgården till sommarlov.

– Känslan är skön och vi är glada över att gå vidare, säger han till C More.

Han segerintervjuades på isen och Djurgårdsfansen var upprörda. Buropen var höga, och Forsberg medgav att det varit tufft med tanke på historiken som finns.

– Det är klart att det varit speciellt, det är en sak jag tänkt mycket på, säger han.

"Nämnden bör ses över"

Och strax efter matchens slut fick han en hälsning från Daniel Fernholm.

31-åringen skrev på Twitter:

”och ang nästa säsong kommer Mannnen jag ej nämner vid namn ej vara kapabel att göra mål mot oss när vi möts! kommer jag se till med sjyst ärligt spel som sig bör! och ang mannen jag ej nämner vid namn har jag inget emot han fick sitt straff! men vi har en diciplin nämnd som bör ses över ganska rejält!”

Johan Forsberg själv har dock inte nästa säsong i sikte redan nu.

Luleå är i kvartsfinal, men han nöjer sig inte med det.

– Vi har sagt att vi vill vinna SM-guld. Det är det vi jobbar på, det finns inget annat, säger Forsberg.

Forsberg var efteråt kritisk mot C More: ”Jag sa vad jag tyckte”