Örebro slog decimerat Växjö – trots pressen

Publicerad 2017-12-19

Örebro började bra men höll på att malas ner av Växjö.

Då klev trotjänaren Marcus Weinstock fram med två viktiga poäng.

– Det är otroligt skönt att börja vinna igen efter den här tunga perioden, säger anfallaren.

Det var ett decimerat Växjö som kom till spel borta mot Örebro, och mycket riktigt skulle hemmalaget – som slåss i bottenregionen av SHL – inleda målskyttet.

Formationen med Joakim Andersson, Marcus Weinstock och Libor Hudacek har inte rosat marknaden senaste tiden – men i kväll var det de som skulle leda vägen.

Hudacek, som till och med var petad senast, svarade på bästa sätt genom att göra 1–0 efter knappt två minuter. Assistpoängen stod de båda kedjekamraterna för.

Missade straff – straffades direkt

Mot slutet av första hade Sakari Manninen ett drömläge att utöka till 2–0 på straff, men Viktor Andrén i Växjö-målet klarade, och i stället kvitterade Andrew Calof med en styrning minuten därpå.

Trots att Växjö sedan tog över allt mer var det Örebro som – på kontring – gjorde mittperiodens enda mål. Marcus Weinstock hade med sig målskytten Hudacek, men valde att ta avslutet själv.

– Jag tänkte nog passa in i det sista, men deras back täckte av Libor helt och hållet så jag hade inte mycket val, säger Weinstock om sitt mål.

Växjödominans i två perioder

Skotten i andra var 3–9, i tredje var samma siffror 5–15.

Även på isen kändes det som en tidsfråga innan Växjö skulle kvittera – och i powerplay kom också Växjös mål genom Joel Persson.

Bortalaget fortsatte trumma på – men Eero Kilpeläinen stod pall i Örebro-målet och tog matchen till förlängning. Väl där kunde alltså Jere Sallinen skjuta bonuspoängen till hemmalaget.

– Det är otroligt skönt att börja vinna igen efter den tunga period som vi haft. Och det är extra skönt att få göra det mot ett topplag som Växjö, säger Marcus Weinstock.