Dubbla självmål av Västeråsförsvarare

Malmö besegrade Västerås med 4-2 och klättrar till fjärde plats i allsvenskan.

Det kan de tacka seriens bästa powerplay – och Västerås Andreas Lindh för.

– Jag har tippat att Malmö går upp och det håller jag fast vid, säger experten Harald Lückner.

Malmö hamnade i tidigt underläge hemma mot Västerås. Men det vände hemmalaget redan innan den första perioden var över.

Och i vanlig ordning var det i powerplay det hände. Joey Tenute gjorde först mål i fem mot tre och sedan i slutet av perioden i spel fem mot fyra. Inte nog med att Tenute gjorde två mål, han fick dessutom hjälp av Västerås Andreas Lindh – båda gångerna. Första gången styrde pucken via Lindhs skridsko och vid det andra målet styrde Tenutes hårda passning in i mål via hans klubba. Malmö hade inför matchen en poweplay-effektivitet på fina 33.33 procent och den blev snäppet ännu vassare mot Västerås.

Obesegrade hemma

Västerås fick visserligen in en kvittering men Henrik Hettas 3-2 avgjorde matchen innan Tobias Ericsson också gjorde 4-2 i öppen kasse.

Malmö är därmed fortsatt obesegrade hemma och klättrar nu upp till fjärdeplatsen i serien.

– Det sa vi redan under försäsongen att vi måste lyfta spelet på hemmaplan jämfört med tidigare. Vi måste våga ta tag i det, men jag tror det finns mer att ta, säger Malmös tränare Mats Lusth.