Förrätter – recept på goda förrätter

Foto: Tine Guth Linse
Servera gärna kycklinglever med salvia som förrätt.

Kycklinglever med vaxbönor och salvia

5 (2 röster)

Kycklinglever med vaxbönor och salvia. Vaxbönor med sin vackra gula färg lyser upp den gyllenbruna kycklinglevern.
Smakerna av kycklinglever, bönor och salvia gör sig mycket bra tillsammans och gör den här rätten till en av mina favoriter.
Servera den gärna som förrätt och lägg upp vackert på ett stort fat.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Kycklinglever med vaxbönor och salvia

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 350 g kycklinglever
  • 2 rödlök
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g vaxbönor, färska
  • 14 färska salviablad
  • 1.5 dl vispgrädde

Gör så här

avJohan Gunnarsson

LÄS OCKSÅ