Guide till Stockholms takbarer

10 rooftop-barer att besöka i sommar

Takbarer värda ett besök i sommar.
Takbarer värda ett besök i sommar.

Högt över Stockholms storstadsbrus finns lyxiga takpooler, romantiska restauranger och festliga cocktailbarer.

Här är 10 ställen som utlovar både goda drinkar och storslagna utsikter.

Att se ut över solen som sänker sig över staden är svårslaget en sommarkväll i Stockholm. Lägg på en god drink i handen, härlig musik och lite plockmat så har du en perfekt kväll framför dig.

Här är några av alla takbarer värda ett besök i sommar.

Arc Rooftop

Högst upp på hotellet Blique by Nobis hittar du takbaren Arc. Här serveras rätter från olika delar av Asien och sake, ett traditionellt risvin från Japan.

När vädret tillåter öppnar Arc upp den större terrassen med utebar på taket – med 360 graders vy av Stockholm.

Arc Rooftop
Arc Rooftop

Takpark by Urban Deli

Den här baren ligger på nionde våningen till Sveavägen 44. Det är en öppen uteservering med flera barer med park-känsla – mycket växtlighet och ett träbelagt promenadstråk.

Här kan du njuta av utsikten över Stockholms takåsar, 360 grader, oavsett väder då den nyinredda inglasade paviljongen skyddar mot blåst och regn.

Takpark by Urban Deli
Takpark by Urban Deli

Slakthuset

Ovanpå ett gammalt slakteri i Slakthusområdet hittar du en takterrass på 600 kvadratmeter precis intill Globen och Tele2 Arena.

Förutom en fantastisk utsikt över Södermalm får du här en livlig atmosfären, ofta med olika live-DJs, sommarsessioner, elektronisk musik, popklubbar och mycket mer.

Slakthuset i Johanneshov i Stockholm.
Slakthuset i Johanneshov i Stockholm.

Mosebacksterassen & champagnebaren

På Mosebacketerrassen ser du ut över Gamla stan, Djurgården och vidare ut mot Nacka. Här får du känslan av en klassisk 'biergarten', med gemensamma bord och olika stånd som säljer öl, drycker och snabbmat.

Mosebacksterrassen är en del av Södra Teatern, som även har en festvåning på våning sju som kallas Champagnebaren. Även här utlovas slående utsikt.

Mosebacksterrassen
Mosebacksterrassen
Champagnebaren
Champagnebaren

Pane fresco

På den här italienska restaurangen har du utsikt över Sergels Torg och centrala Stockholm.

Pane fresco är belägen på fjärde våningen av Åhléns. Menyn är inspirerad av Neapel, med ett stort utbud av italienska viner, öl, grappa och klassiska italienska drinkar som Bellini och Aperol Spritz.

Solstugan

Vid Fredhällsklipporna - högt över Mälaren - ligger Solstugan. På dagen kan du komma hit för lunch eller fika efter badet, på kvällen blir det mat, dryck och musik.

Känslan är mer ”stuga” än takbar men tack vare placeringen uppe på klipporna erbjuder baren hög och vacker utsikt över klippor, skog och vatten.

  • Adress: Snoilskyvägen 37, Stockholm
  • Mer information: solstugan.com
Solstugan på Kungsholmen.
Solstugan på Kungsholmen.

Tak

Från toppen 52 meter ovanför Brunkebergstorg ligger Tak. Här är fokus på drinkar med nordiska och japanska smaker, musik, konst och mat från deras izakaya.

Här kan du även boka bord och bli serverad en avsmakningsmeny med cocktails. Där sitter du antingen utomhus, eller i loungen med glasväggar.

  • Adress: Brunkebergstorg 2-4
  • Meri information: tak.se
Tak
Tak

Sus - Stockholm under stjärnorna

Stockholm Under Stjärnorna är en stor takpark på en 1200 kvadratmeter, 47 meter upp i luften. Baren ligger precis ovanför det blomstrande Brunkebergstorg, mitt i staden, mellan T-centralen och kungliga slottet.

Förutom en fantastisk utsikt finns här också mat och dryck, utomhusbio och ibland direktsändning av sportevenemang.

Stockholm Under Stjärnorna.
Stockholm Under Stjärnorna.

Himlen

104 meter över marken, på toppen av Skrapan, ligger restaurang Himlen. Det är en elegant och lyxig restaurang med utsikt över Södermalm.

I skybaren ytterligare en trappa upp serveras drinkar och lättare rätter från deras loungemeny.

Winery rooftop terrace

På taket av hotellet The winery hotel i Solna hittar du en en härlig takterrass med pool (!) och utsikt över Friends Arena.

Baren är trendigt inredd i urban industriell stil och serverar hantverksviner från deras egen vingård. Du kan även beställa italienskt småplock at snacksa på till solnedgången.

Winery Rooftop Terrace
Winery Rooftop Terrace
Publisert:

LÄS VIDARE