Hur gör man Milanesesoppa?

Uppdaterad 2019-11-06 | Publicerad 2007-11-02

Hej.

Jag har en son på 6 år som inte äter något "rött" (inte ens rött godis eller sylt). MEN nu när han har börjat i 6-årsverksamhet och äter mat i skolmatsalen har han smakat Milanese-soppa och tycker det är supergott.

Min fråga: HUR gör man en god Milanesesoppa som INTE är Blå Band soppa? Det är bara pulverfabrikat jag hittar när jag söker på google. Jag vill så hemskt gärna få min son till att börja äta "röd" mat.

Hälsningar Mamma Annelie

Hej Annelie

Jag har aldrig lagat den soppan, så det är kanske på tiden!

Det är en tomatbaserad soppa med paprika, smaksatt med mejram och oregano, och den borde tillagas så här:

Skär ner två röda paprikor och finhacka 1 stor gul lök. Svetta på allt i lite smör och olja, tillsätt 1 tsk mejram och 1 tsk organo. Häll på 4 dl tomatjuice och 2 dl vatten samt en 1 kycklingbuljongtärning. Låt det koka upp och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Häll ner klippta nudlar eller "minestrone"-spaghetti (finns att köpa i affären). Späd ev. soppan om den blir för tjock.

Hoppas din son gillar resultatet!

Lycka till!

Mvh Tina Nordström