Djurgården bröt HV71:s segersvit

Uppdaterad 2015-10-28 | Publicerad 2015-10-27

Linus Hultström tvåmålsskytt

En stark förstaperiod grundlade Djurgårdens 2-0-seger mot HV71 på Hovet.

Det fick HV-forwarden Teemu Laine att vara rejält kritisk till sitt lags uppträdande efter de första tjugo minuterna.

– Det är rent ut sagt bedrövligt, säger finländaren.

Lagen möttes för tio dagar sedan i Jönköping. Då vann HV71 med 4-3 i förlängning och bröt en trend på sex raka nederlag. Därefter har man plockat fyra segrar på lika många matcher och lyft från trettonde till nionde plats i SHL-tabellen.

Men i kväll var det Djurgårdens tur att få sin revansch.

Trots avsaknaden av den avstängde poängkungen Patrick Thoresen var det stockholmarna som öppnade matchen piggast. Redan efter drygt två minuter pangade backen Linus Hultström in 1-0 i powerplay med ett hårt slagskott från blålinjen.

Djurgården dominerade och hade bud på fler mål, men resultatet stod sig perioden ut.

– Det är rent ut sagt bedrövligt. Vi bara kastar i väg puckarna och är stillastående. Vi spelar helt enkelt jättedåligt och är inte beredda på den här matchen, sa Teemu Laine till C More i periodpausen.

Kostsam utvisning

Djurgården fortsatte att vara det spelförande laget även i början av den andra perioden. David Rundqvist var allra närmast att utöka med en backhandvolley i ribban.

Men i den tredje perioden skulle till slut utdelningen komma. När HV71 flyttade fram positionerna i jakten på kvittering drog Erik Christensen på sig en klumpig utvisning i anfallszon.

Då återstod endast två minuter av ordinare tid. I det efterföljande powerplayet kunde Linus Hultström fullborda slutresultatet till 2-0 med sitt andra mål för kvällen.

– Jag tycker inte att vi kommer upp som vi ska i början på matchen. Vi får jobba i motvind och ger oss inte riktigt själva chansen att vinna, summerar HV-tränaren Johan Lindbom.