Djurgården: Hovet håller inte längre

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

HOCKEY

Djurgården och AIK – tillbaka till Globen.

En verklighet som är nära.

– Vi har en fantastisk stämning på Hovet. Det är jätteviktigt att vi kan bibehålla den till Globen, säger Jenny Silfverstrand, vd för Djurgården Ishockey.

Arenan invigdes redan år 1955, då som öppen arena med namnet Johanneshovs Isstadion. Det specialdesignade taket tillkom 1963 och 1989 fick arenan officiellt namnet Hovet.

Arena har också varit hemmaborg för både AIK och Djurgården sedan dess, förutom några år mellan 1989 och i början av 2000-talet när lagen spelade på Globen med lite olika gensvar från supportrarna.

”Arenan håller inte”

Nu är planen att Hovet ska rivas och ersättas med bostäder.

Och lagen ska tillbaka till nya Globen.

– Vi har gjort det här arbetet tillsammans. Det finns mycket nostalgi i Hovet, men det har visat sig att den arenan inte håller. Och ska vi kommersiellt överleva så måste vi ha en bättre arena, säger Jenny Silfverstrand.

Vad kommer era fans att säga?

– Jag förstår att det kan bli reaktioner. Men vi ska ha in dem i arbetet med nya Globen. De ska kunna ha åsikter och det viktiga är att de förändringar som görs bidrar till att förutsättningar till en lika bra stämning som i Hovet även finns i Globen.

AIK har jobbat med arena-spår i Solna, vid Friends, men tycker att det låter mycket intressant med att Globen förvandlas till en ny arena som motsvarar AIKs verklighet.

”Tror på nya Globen”

– Vi är positiva till det här. Det har funnits idéer och ansatser till att bygga en hall i Solna, men det finns risk för överetablering och nya Globen tror jag på. Nu har vi varit en del av det här projektet i ett år och allt känns rätt. Det är som är viktigt är att atmosfären blir bra i den nya Globen. Ska vara en tight arena, säger Anders Olson, vd AIK Hockey.

Tanken är att AIK och Djurgården spelar sina hemmamatcher i nya Globen från 2019. Som reservarena får de Tele2 Arena.

– Det är även viktigt att det blir en bra lösning med träningshall. Förutom vårt A-lag så tränar damerna i Hovet och våra juniorlag. De måste får bra förutsättningar att bedriva en god verksamhet – även efter att Hovet är borta, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!