Karlskronas dubbelsmäll – knockade och hånade

Publicerad 2017-12-01

Karlskrona jagade kvittering hemma mot FBK.

Då sänktes hemmalagets Victor Aronsson av Färjestads Fabian Zetterlund – som klarade sig från utvisning.

– Han träffar inte det han ska träffa, säger KHK-tränaren Ove Molin i C More efter 5–2-förlusten.

Färjestad kom till Blekinge för något så ovanligt som ett dubbelmöte på samma ort mot Karlskrona.

Och Färjestad kunde, utan att ta ut sig, gå till första paus med en 2–0-ledning efter mål av Michael Lindqvist och Niklas Fogström.

Fogströms mål var veteranens första i Färjestadströjan.

Andra perioden bjöd på några avgörande sekvenser. Efter att Emil Larsson krigat in en viktig reducering för Karlskrona åkte samma Larsson på en ovanlig utvisning i egen zon.

Han tog ned pucken ur luften, men tog ett par skär istället för att släppa den direkt. Bedömningen var ”Closing hand on puck” och Färjestad var skoningslösa när Joakim Nygård gjorde matchavgörande 1–3 i följande PP.

”Vill inget annat än att tackla vår spelare”

Filip Cruseman tog KHK tillbaka i matchen med sitt 2–3-mål i början av tredje men närmare än så kom inte hemmalaget.

Istället blev den stora snackisen Färjestads Fabian Zetterlunds smäll mot hemmalaget Victor Aronsson i matchens slutskede.

Aronsson såg ut att ha blicken ned i isen för att ta emot pucken bakom eget mål – när Zetterlund kommer och träffar Aronsson i huvudet.

Reprisbilderna visar hur Zetterlund främst verkar träffa Aronsson med sitt eget huvud, vilket även är domare Linus Öhlunds förklaring till den uteblivna utvisningen – men Aronson blev liggande och tvingades utgå.

– Han vill inget annat än att tackla vår kille, oavsett om det är med huvud eller armar eller vad det nu är, sade KHK-tränaren Ove Molin efteråt.

Tränarkollegans hån – ”kanske beror på vad du möter”

Matchen slutade sedan 2–5 efter två mål i öppen kasse från gästerna.

Segertränaren Johan Pennerborn valde sedan att skicka en känga till Karlskrona, vars presspel uppenbarligen inte imponerade på 45-åringen.

C More: Det kändes som att ni spelar er ur egen zon tämligen enkelt idag?

– Ja... Det kanske beror på vad du möter också, svarade Pennerborn.

– Men de gånger vi fick press mot oss spelar vi oss ut bra.

Lagen möts alltså på nytt redan i morgon, också det i Karlskrona. Klart är att det finns mycket tändvätska att hämta för hemmalaget inför den bataljen – såväl från huvudsmällar som från tränarpikar.