Och vilken debut sen, talangen avslutade 7–2-krossen av Vita Hästen med att bli målskytt.

Leksand har varit närmast ostoppbara i hockeyallsvenskan sedan tränarbytet efter nio omgångar.

På de nio omgångarna som följt efter det har man bara förlorat en match och tagit totalt 22 av 27 möjliga poäng.

Inte ens en rad skador verkar kunna stoppa dala-tåget.

Utvisad och målskytt

För då fyller man på med nya juniorer. I dag var det Marcus Karlbergs tur att a-lagsdebutera i matchen borta mot Vita Hästen. Lite extra press kan man tänka med tanke på att farsan Mikael är sportsligt ansvarig i klubbens sportråd.

Men det verkade inte bekomma Karlberg junior som fick chansen när Leksand dragit iväg till en stor ledning inför tredje perioden. Först var han inblandad i ett slagsmål som slutade med två minuters utvisning. och väl tillbaka på isen satte han sedan matchens sista mål till 7–2 till stort jubel från medspelarna.

– De tappade puck i egen zon och Fredrik Forsberg la ett fint dropp och jag fick ett litet flytskott på mål som studsade in, säger målskytten själv som njöt av matchen:

– Det var skitkul, något jag drömt om länge att få chansen i Leksands a-lag.

”Han har sin karriär och jag min egen”

Pappa Mikael var på plats för sonens debut, men att vara son till en klubbikon menar Marcus inte påverkar honom något extra.

– Jag tänker inte så mycket på det, han har haft sin karriär och jag min egen.

Men nu går du till farsan och förhandlar om ett a-lagskontrakt direkt va?

– Haha, ja precis. Förhandla lite vid köksbordet.

Leksand är efter segern fyra i tabellen, bara två poäng från Oskarshamn på andra plats.

– Det rullar på bra nu, det får man säga. Det finns inte mycket att klaga på, säger tränaren Leif Carlsson.