Skellefteå vände och vann mot Timrå

Publicerad 2018-09-22

Timrå såg ut att vara på väg mot en ny skräll.

Men Skellefteås stjärnor vände på matchen och tog hem segern i förlängningen.

När Timrå tog en skrällseger i hemmapremiären mot Växjö var målvakten Niklas Svedberg en stor anledning till det.

Men när nykomlingen åkte norrut för tufft bortamöte med Skellefteå valde man trots det att ställa SHL-debutanten Victor Brattström i kassen.

Det såg länge ut som ett genidrag. Brattström nöp allt som kom i hans väg i en första period som hans lagkamrater dominerade. Ludvig Rensfelt kostade på sig att missa ett friläge innan Henrik Törnqvist öppnade målskyttet från svag vinkel.

Gustaf Lindwall i Skellefteåkassen grämde sig nog över ettan - och garanterat över tvåan. Hampus Larssons skott från blå hade knappt styrfart men Lindwall släppte retur rakt ut till Mattias Guter som rakade in pucken.

”Är också grym”

– Vi spelar bra, med bra fart och vi stör dem högt, säger Mattias Guter som också hyllade 21-årige Brattström i kassen.

– Alla vet att Svedberg är bra men Brattström är också grym, säger han.

Brattström fortsatte spika igen i andra. Men sex minuter in i tredje orkade han inte stå emot längre när Andreas Wingerli hittade in med sitt första för säsongen. Och en olycka kommer sällan ensam.

Bara minuten senare skickade Joakim Lindström in en puck på vinst och förlust som Brattström nesligt släppte in mellan benen.

– Maximalt oflyt för Brattström, jag tycker nästan lite synd om honom, säger Petter Rönnqvist i C More.

Matchen gick till förlängning där både Henrik Törnkvist och Sebastian Collberg var nära att avgöra för gästerna. I stället fick Skellefteå ett powerplay och i fyra mot tre dundrade Oscar Möller in 3–2.

– Till slut! Vi jobbade oss in i matchen. Med tanke på första perioden får vi vara nöjda med det här, säger Möller i C More.