Då vann Djurgården mot AIK efter ett kontroversiellt ledningsmål.

– Det är en solklar offside, säger C Mores expert Harald Lückner.

Djurgården tog hem det sista mötet lokalrivalerna emellan med 5–1.

Men man tog ledningen på ett kontroversiellt sätt.

Emil Berglund tog in pucken i anfallszon och lirade fram en framstormande Fredrik Forsberg som kyligt satte pucken i nättaket.

”Solklar offside”

Reprisbilderna visade däremot att Forsberg var över blålinjen innan Berglund förde över pucken och målet borde inte ha godkänts, enligt C Mores expert Harald Lückner.

– Det är en solklar offside som domarna missar. Väldigt, väldigt olyckligt, säger han i sändningen.

Men målet godkändes och Djurgården gick upp i ledning.

– Det är saker som kommer och saker som man får emot sig. Det hör till sådana här matcher också, säger Forsberg när han får se målet i repris.

Målvakten målskytt

AIK kvitterade dock några minuter senare via Zion Nybeck men med 21 sekunder kvar av andra perioden dunkade Djurgårdens Calle Odelius in sitt första seniormål när han satte 2–1.

AIK försökte i den tredje perioden men Djurgården var numret större. Wiktor Nilsson och Emil Berglund gjorde varsitt mål innan målvakten (!) Carl Lindbom stängde matchen med sitt 5–1-mål i tom kasse.