Timrå vände på två minuter mot Växjö

Publicerad 2023-11-02

Timrå klättrar upp på fjärdeplats efter segern mot Växjö.

Jonathan Dahlén låg bakom 3–2-vinsten när hemmalaget vände matchen på två minuter i den andra perioden.

– Otroligt viktig med en seger för oss, säger Magnus Pääjärvi-Svensson till TV4 Play.

Efter 4–1-förlusten mot Leksand senast var det dags för Timrå att ta emot Växjö hemma i SCA Arena. Växjö kom också från en förlust, 0–2 mot Malmö, men hade innan dess fyra vinster i rad.

Det var också bortalaget som började bäst och redan efter drygt fyra minuters spel kunde Kalle Kossila sätta 1–0 till Växjö, som var det bättre laget i den första perioden.

Vände på två minuter

Strax innan pausvilan hade Emil Pettersson dock en jättechans att kvittera, men Emil Larmi räddade genom att sträcka upp benet från liggande position och rädda med skridskon.

Men i den andra perioden vände hemmalaget till 2–1 på två minuter och 12 sekunder. 1–1 kom genom Magnus Pääjärvi-Svensson och 2–1 kom alltså kort därefter genom Oliver Johansson.

Och Timrå fortsatte att trycka ner bortalaget. 3–1 kom med elva minuter kvar av andra perioden genom Jonathan Dahlén, vilket tvingade Växjötränaren Jörgen Jönsson att ta en timeout. Då hade bortalaget inte mäktat med ett enda skott på mål under de första sju minuterna i andra perioden.

Oliver Johansson, 2–1-målskytten.

”Skönt att vi vann”

I den tredje perioden reducerade Växjö sent och tog sedan ut målvakten vid ställningen 3–2 med dryga två minuter kvar. Men några fler mål blev det inte och Timrå tog tre poäng och går därmed upp på fjärdeplats i tabellen med samma poäng som trean Skellefteå och tvåan Luleå.

Magnus Pääjärvi-Svensson var nöjd med de tre poängen.

– Efter första perioden sa vi att vi skulle släppa gasen och bara gå ut och köra. Ibland är det så enkelt.

– Det är klart att det är skönt att göra mål, men framför allt skönt att vi vinner. Vi har tagit lite för lite poäng på slutet så det känns otroligt skönt att få en seger innan breaket här. För hela klubben och alla spelare, säger han till TV4 Play.