Det återstår nu bara drygt tre veckor till premiären av SHL och lagen har kommit halvvägs in på försäsongen.

Leksand matchade mot Oskarshamn på neutral mark, Kumla, på torsdagskvällen. En match mot de tippade bottenlagen i SHL och en eventuell försmak på ett kommande kvalspel om bäst av sju matcher.

Leksand har värvat riktigt namnkunnigt och intressant under sommaren och kryddat truppen med spelare som Matt Caito, Peter Cehlarik och Otto Paajanen.

Men hittills har inte resultaten visat sig för masarna.

Katastrofstart för Leksand

Inledningen av matchen mot Oskarshamn var en katastrof för masarna. 2–0 i den första perioden via mål av Johannes Salmonsson samt Nichlas Torp. Leksand reducerade i mittperioden genom unge Nils Åman.

I den sista perioden försökte Leksand komma igen, bland annat via ett längre powerplay, men de där vassa målchanserna skapades inte förrän 80 sekunder före slutet när Daniel Gunnarsson kvitterade i spel sex mot fem.

Matchen avgjordes på straffar där veteranen Johannes Salmonsson var den enda som fick utdelning och blev matchvinnare.

Nu har Leksand fyra raka förluster på försäsongen, inte den start som masarna hoppats på säsongen.

– Klart att man aldrig vill förlora. Det här var vår sämsta match. Jag hänger egentligen inte upp mig så mycket på förluster, men jag vill också vinna, ingen tvekan på det, säger tränaren Björn Hellkvist.

– Nu handlar det om att sätta beteende. Vi kan inte förlora hela tiden.