Ny förlust för krislaget: "Väldigt tungt"

Luleås kris fortsätter.

Trots ledning med 2–0 föll de med 3–4 mot Brynäs – efter förlängning.

– Bättre än senast, men väldigt tungt att förlora igen, säger tränaren Joakim Fagervall.

Brynäs IF

Favorittippade Luleå Hockey har inlett SHL med fyra förluster på de sex första omgångarna.

I den sjunde rundan såg det väldigt bra ut efter drygt halva matchen. En 2–0-ledning (mål av lagkaptenen Johan Harju och slovaken Peter Cehlarik) och ett solitt försvarsspel såg ut att räcka till en välbehövlig trepoängare.

Fram till dess hade Luleå även klarat av två box play vilket innebar 15 raka numerära underlägen utan insläppt mål.

”Får ta på sig målet"

Men i det 16:e – när Johan Forsberg satt utvisad för tripping – kom målet. Brynäs Greg Scott satte 1–2 med drygt tre minuter kvar av den andra perioden efter att ha virkat in pucken från en position bakom den förlängda mållinjen. Pucken styrdes in via målvakten Joel Lassinanttis benskydd.

– Det målet får han ta på sig, tyckte Cmores expert Arto Blomsten.

Wallmarks första

Och i den tredje perioden drabbades Luleå av två snabba utvisningar – en för roughing (Ilari Melart) och en med för många spelare på isen.

I spel fem mot tre sköt Anssi Salmela och Nicholas Johnson styrde in 2–2.

Luleå fick också chansen i power play senare i perioden, men utan utdelning. I stället kunde bröderna Patrik (framspelare) och Ponthus (målskytt) ordna 3–2 efter att Luleås Victor Ekarv slarvat i egen zon.

Lucas Wallmark drog till och kvitterade till 3–3 två minuter senare – hans första mål sedan återkomsten från NHL-laget Carolina Hurricanes.

Slarvig utvisning – igen

Men i förlängningen slarvade Luleå i bytena igen och fick en ny utvisning med för många spelare på isen.

Med sex sekunder kvar av power play spelade Anton Rödin snyggt fram Greg Scott som rakade in pucken i tomt mål och de flesta av de 4 276 i Gavlerinken fick jubla.

– Inget av lagen var så bra i kväll, men vi hittade ett sätt att vinna och det är skönt, sa tvåmålsskytten Scott till CMore.

”Straffar oss i dag"

Luleås tränare Joakim Fagervall var inte glad över alla utvisningar spelarena tog.

– Det finns saker och ting i spelet som är ganska bra. Men vi sätter oss i dåliga situationer med utvisningar. Tyvärr straffar det oss i dag. Det var bättre än senaste, men det är väldigt tungt att förlora igen, sa Fagervall till CMore.