Örebro vann efter dråpliga målet

Supertalangen segerorganisatör

Publicerad 2023-04-01

Spelare utan klubbor och spelare som krokade ihop.

Då kvitterade Örebro borta mot Skellefteå för att sedan gå ifrån och vinna den första SHL-semifinalen med 5–2.

– Det är flera olyckliga men också ganska klantiga situationer, säger C Mores expert Staffan Kronwall.

Oscar Möller hade prickskjutit in 2–1 till Skellefteå i början av andra perioden.

Men fem minuter senare kom kvitteringen på ett minst sagt dråpligt sätt.

Skellefteå-backen Linus Högberg var utan klubba och målvakten Linus Söderström likaså. Samtidigt misslyckades Skellefteå med att få ut pucken ur egen zon och värre blev det när Elias Salomonsson och Andreas Wingerli krokade ihop och tappade puck.

Första målet för Carlsson

Det gjorde att Örebro kom i en två mot etta mot den klubblöse Högberg och Linus Öberg serverade supertalangen Leo Carlsson som stänkte in kvitteringen och sitt första mål i slutspelet.

– Man (Skellefteå) har pucken en, två och kanske till och med tre gånger. Det är flera olyckliga men också ganska klantiga situationer, säger C Mores expert Staffan Kronwall.

Segermålet skulle komma i tredje perioden.

Leo Carlsson kom med pucken i fart i mittzon och avancerade framåt. Väl i offensiv zon droppassade han Milton Oscarson som passade vidare Linus Öberg som stänkte in 3–2 med sex minuter kvar att spela.

– Det var ett riktigt snyggt hockeymål, konstaterar Öberg i C More.

Storspelande Enroth

Skellefteå gjorde ett gediget försök att kvittera men en storspelande Jhonas Enroth höll tätt med flera avgörande räddningar.

– Han är riktigt bra och gör ett bra jobb varje match, säger Öberg.

Örebro gjorde till slut två mål i tom målbur och tog hem rond ett med 5–2.

Nästa semifinal spelas i Örebro på måndag.