Linköpings segertåg fortsatte mot Rögle

Publicerad 2020-12-03

Rögles Simon Ryfors erkände att det var länge sedan hans lag blivit så frustrerat av en motståndare.

Tack vare 2-1 mot topplaget tog Linköping sin femte vinst på de sex senaste omgångarna.

Linköping har vaknat till liv på allvar efter höstens mardrömsstart. Tack vare fyra segrar på de fem senaste omgångarna (tre efter förlängning eller straffar) hade östgötarna lämnat jumboplatsen.

Nu sattes man på prov ordentligt i form av Rögle – som trots sex matcher mindre spelade än tabellettan Frölunda bara var tre poäng efter.

Att gästerna bara gjorde sin andra match efter uppehållet på grund av covid-19 spriden i truppen, märktes inte.

Vasst målvalvaktsspel

Rögle inledde i ett supertempo, och i början var det hemmamålvakten Niklas Lundström som genom att rada upp parader höll mötet siffermässigt jämt.

Framför allt hade Daniel Zaar två jättechanser, där Lundström sträckte ut rejält och dubbelräddade.

– Vi fick dem under hård press och borde ha tagit vara på åtminstone något läge, suckade Zaar i C More.

Men LHC fick också upp farten efter halva den första perioden och Markus Ljungh styrde in ledningspucken.

– Vi fick inte stopp på deras passningsspel de första tio minuterna och hamnade ofta en meter efter. Sedan åt vi oss in i matchen, menade Ljungh.

Linköping tog sin femte vinst på de sex senaste matcherna hemma mot Rögle. Arkivbild.

Little målskytt igen

Och hemmalaget lyckades dessutom att öka på – då skyttekungen Broc Little styrde in Jonas Junlands passning i powerplay i andra perioden.

LHC stod upp bra mot Rögles snabba spel, Lundström fortsatte att agera stabilt i kassen och hade också hjälp av både ribban och stolpen på Adam Tambellinis och Samuel Jonssons skott.

– Jag kan inte komma ihåg senast någon motståndare gjorde oss så här frustrerat. Det är ganska irriterat på bänken. De spelar med bra fart och tröttar ut oss, erkände gästernas center Simon Ryfors i C More.

Stark defensiv

– Vi kommer till många bra chanser och kunde ha gjort någon balja till, tyckte LHC:s Jonas Junland i C More.

Rögle jagade i sista perioden – men närmare än Daniel Zaars reduceringsmål på slutet kom man inte.

– Vi gör ett grymt försvarsjobb och jag tycker vi har kontroll på matchen, sa målvakten Niklas Lundström i C More.